Tomelilla

SD-ledamot ska läsa på om Facebookgrupp

1:12 min

Samtidigt som Sverigedemokraten Birgitta Clarholm höll tal på manifestationen för tolerans och gemenskap i Tomelilla i torsdags var hon med i en grupp på Facebook som vill förbjuda islam. Det skriver den antirasistiska tidningen Expo.

- Vad Expo skriver och inte skriver tar jag inte på så stort allvar, säger Birgitta Clarholm (SD) till P4 Kristianstad.

Hon tycker inte att det är problematiskt att tala på en manifestation för tolerans samtidigt som man vill förbjuda en religion.

- Nä, det tycker jag inte. Och jag vill inte förbjuda islam, men jag vill inte ha islam utbrett i Sverige, säger Birgitta Clarholm.

Det var i torsdags som en manifestation hölls i Tomelilla, för tolerans och gemenskap. Elever från Österlens folkhögskola tog initiativet till manifestationen efter att det blivit uppmärksammat att en kvinna utsatts för trakasserier i Tomelilla.

Kommunstyrelseledamoten Birgitta Clarholm (SD) deltog i manifestationen och var också en av talarna. Hon säger att hon ställer sig bakom manifestationen eftersom hon anser att kvinnan från Somalia inte bör behandlas illa.

Samtidigt var hon med i en grupp på Facebook som vill förbjuda islam. Nu har hon gått ur gruppen berättar hon.

- Jag ska gå in och läsa i den ordentligt, så får jag ta ställning till om den ska finnas på min sida eller inte, säger hon.

Karin Wrangborg
karin.wrangborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista