Handboll, VM

"Känns nästan som ett VM-guld"

Doder: "Det är otroligt stort"
2:09 min

Sverige är klart för semifinal i handbolls-VM. Hemmasonen Dalibor Doder stod för åtta mål och var en av lagets bästa spelare i segermatchen mot Kroatien (29-25).

– Det spelar ingen roll vem som gör målen. Idag var det jag som gjorde åtta. Vi storspelade i försvaret och "Hubbe" (Johan Sjöstrand) var helt sensationell, säger Dalibor Doder till Radiosporten.

Kroatien knappade in på Sveriges ryck i mitten av den andra halvleken då det svenska laget drabbades av många utvisningar och Doder medger att han inte kände sig helt trygg förrän helt mot slutet.

– Då var det lite oroligt tycker jag. När vi fick stopp på dem med två man mindre så kände jag att det var klart, säger Doder.

– Det känns nästan som att ha vunnit ett VM-guld när man spelar hemma i Malmö. Att slå Kroatien och nästan vara klara för en semifinal, det är otroligt stort.

Är det här den bästa landskampen du har gjort?

– Nej, jag kan bättre.

Sverige spelar nu semifinal på fredag i Malmö Arena. Danmark får istället spela sin semifinal i Kristianstad. Men först ska de båda grannländerna mötas på tisdagen.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".