LANDSKRONA

Brand i Landskronahems lokaler

Strax före 19.30 fick polisen larm om ett eventuellt pågående inbrott i Landskronahems lokaler på Idrottsvägen i Landskrona. När polisen anlände till platsen kunde man konstatera att det brann i fastigheten.

Calle Persson, vakthavande befäl på Skånepolisens länskommunikationscentral, berättar om hur en person som ringde polisen som sa att det kom höga ljud från Landskronahems lokaler. Uppringaren ska ha hört två smällar och sett minst två personer utanför byggnaden.

När polisen anlände till platsen brann det i byggnaden, och Calle Persson säger att det är oklart när branden startade.

– Händelsen rubriceras som mordbrand. Vi har en patrull på plats för att höra eventuella vittnen och säkra möjliga spår.

Ett ungdomsgäng som befann sig i närheten kontrollerades av polisen, men ingen har ännu gripits.

För en vecka sedan hölls ett protestmöte av hyresgäster hos Landskronahem sedan företaget beslutat att införa betalning efter mängden vatten hyresgästerna förbrukat.

De som protesterade samlades först på Karlsundstorget. Senare bjöd Landskronahem in till ett möte i sina lokaler. Marknadschefen på Landskronahem sa då till hd.se att stämningen blev hätsk och det inte var möjligt att föra en diskussion under mötet och när hyresgästerna vägrade lämna lokalen tillkallades polis.

Men det blev inte tal om några våldsamheter. Polisen lämnade enligt hd.se platsen efter någon timme utan att ha tagit upp någon anmälan.

Om händelsen i kväll har någon koppling till tidigare protester mot Landskronahem kan polisen i nuläget inte spekulera i, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista