Handboll, Elitserien

Eslöv krossade H 43/Lundagård i derbyt

3:58 min

Det var aldrig något snack. Team Eslöv utklassade H 43/Lundagård i Skånederbyt med hela 26-13 (13-5). Hemmalaget raderade ut lundalagets två fixstjärnor fullständigt.

H 43/Lundagård kom till den fullsatta Plasthallen i Eslöv med bara en förlust på de fem senaste matcherna. Men snart blev det tydligt att den rätta derbytändningen saknades. Team Eslöv satte två man på lundalagets fixstjärnor, Vanessa Tellenmark och Ebba Engdahl, så fort någon av dem fick bollen. Något motmedel hittade inte, eller orkade inte, bortalaget plocka fram.

Dessutom storspelade Maria Olsson i hemmamålet och kom upp i hela 24 räddningar. Då spelade det ingen roll att den tidigare Eslövs-målvakten Johanna Natanaelsson, 19 räddningar, briljerade i bortamålet. Det var helt enkelt klasskillnad ute på banan. I paus ledde hemmalaget med 13-5 och merparten av publiken trodde nog att det var avgjort. En punktning på Eslövs skyttedrottning Anna Olsson, tillika Maria Olssons tvillingsyster, samt två snabba straffmål från bortalaget efter paus tände en gnista hopp. Men det släcktes snabbt när hemmalaget lyckades hitta andra vägar till mål.

Eslövs derbyseger var den andra för säsongen mot H 43/Lundagård. Och den innebär att Eslöv alltjämt har chans att ta andraplatsen i serien, vilket skulle ge ett lättare slutspel. Man ligger tre poäng bakom nuvarande tvåan Lugi. För bortalaget var det en tung förlust. Nykomlingarna från Lund ligger kvar under slutspelsstrecket med samma poäng som Skövde på sista slutspelsplatsen, 12, men med sämre målskillnad.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista