Niklas Karlsson (S) tar ut sin julklapp. Foto: Anna Hanspers/SR
Landskrona

Klapp blev möte mellan ung och politiker

1:34 min

Åtta politiker i Landskrona, däribland stadens kommunalråd, har som en lite ovanlig julklapp fått en fika tillsammans med en ung Landskronabo. I går kväll gick en dejt av stapeln.

Det handlar om att skapa dialog och delaktighetet. Det är ungdomar som har kommit på idén. Men det är politikerna som ska ta kontakt. Erbjudandet gäller bara januari ut, sedan ska försöket utvärderas.

– Man har ju läst mycket i tidningarna. Jag har många frågor. Varför valde han att bli politiker och så vill jag veta lite allmänt om Landskrona, säger Frans Josef Björck, 22 år som väntar på oppositionsrådet Niklas Karlsson (S).

– Jag ville träffa en ungdom och dessutom skulle det vara tjänstefel att säga nej, säger Niklas Karlsson.

Det sitter och språkar över kaffe, kladdkaka och chokladmuffins.

– Jag hade mer gemensamt med Niklas är vad jag trodde, ler Frans Josef Björck.

– Jag har gett honom ett råd. Han och andra ungdomarna ska vara med där besluten fattas.

Det var åtta utvalda politiker som fick ett presentkort, instruktioner samt kontaktuppgifter till en ung Landskronabo i julklapp. Sedan dess har det varit upp till politikerna att ta kontakt.

Hur många möten som blev av och vad de gav både ungdomar och politiker ska sammanställas i februari. Men intresset från ungdomarnas sida har varit stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista