Landskronahems vandaliserade entré... Foto: Anna Hanspers/SR
Landskrona

Hotbild mot attackerat bostadsbolag

1:33 min

Under måndagskvällen kastade någon in brandfarligt material i Landskronahems kontor och lokaler och tände eld. Och bostadsbolaget har redan förut utsatts för hot.

– Det finns en hotbild mot oss sedan tidigare. Jag är tydlig mot alla medarbetare att alla hot ska anmälas, säger vd Göran Jingborg.

Branden kunde släckas och den personal som fanns i huset kunde ta sig ut oskadd.

Göran Jingborg vill inte gå in på vad det är fråga om för slags hot. Men de har pågått till och från i mellan fyra och sex månader. Efter mordbranden igår kväll ska man göra en säkerhetsanalys och man har sedan tidigare successivt höjt säkerheten för de anställda, berättar han.

För att höja säkerheten fanns det planer på att bygga om vid entrén i kontoret på Idrottsvägen. Men nu är de lokalerna mer eller mindre förstörda, av brand, vatten och rök och det kommer att dröja minst tre månader innan de kan tas i bruk igen. Men Landkronahems personal behöver i alla fall inte vara utan lokaler längre än till på fredag.

– Det är så turligt att vi ännu inte hunnit hyra ut en banklokal som rymmer alla medarbetare, säger Göran Jingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista