Borgerlig skuggbudget i balans

Lägg ut Region Skånes IT-verksamhet på entreprenad och utveckla den nuvarande läkarbilsverksamheten. Det är ett par av punkterna i de borgerliga partiernas gemensamma vision för regionens budget nästa år som presenterades idag. Visionen är ett svar på den politiska majoritetens förslag som presenterades förra veckan.

- Samtliga borgerliga partier har redovisat budgetar som är i balans, säger Jerker Swanstein är gruppledare för moderaterna.

För att uppnå den balansen är Region Skånes borgerliga partier i sitt gemensamma budgetförslag bland annat överens om att regionens IT-verksamhet ska läggas ut på entreprenad.

De borgerliga partierna upprepar också gamla krav som att Skånetvätten ska säljas och att patientavgiften för barn mellan 7 och 19 år åter ska införas.

Men man vill man till skillnad från den politiska majoritetens förslag utveckla den nuvarande läkarbilsverksamheten.

I den gemensamma visionen för nästa år talar partierna också om att införa en kraftfull vårdgaranti, för den som finns idag fungerar inte säger folkpartiets Marita Sander Schale.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".