Lund

19-åring fritagen under vapenhot

Polisen: ”Vi har inget konkret att gå på”
0:56 min

Polisen har fortfarande inte tagit in den 19-årig man som i går blev fritagen under vapenhot från vårdpersonal på Råby ungdomshem i Lund. Fritagningen ägde rum när 19-åringen besökte en vårdinrättning i Linero. Fem till sju maskerade personer ska ha tvingat vårdarna att släppa 19-åringen.

– När besöket på vårdinrättningen var klart dök det upp fem till sju personer som var maskerade, mörkt klädda, beväpnade med pistol och batonger. De tvingade vårdarna att släppa killen och sedan lämnade de platsen på okänt sätt, säger Hans Nilsson, vakthavande på polisen i Skåne.

Ingen kom till skada vid händelsen, men vårdarna blev chockade. 19-åringen är nu efterlyst, men polisen har fortfarande inga spår efter de personer som fritog honom.

– Vi har inte så mycket att gå på i nuläget, men vi gör spaningar. Det finns ett vittne som vi har hört, men vi har inget konkret att gå på, säger Hans Nilsson.

Polisen i Lund säger att man inte gjort så mycket i ärendet under natten. Nu på morgonen kommer man att börja jobba med det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".