Kidnappardrama i Malmö

Två personer i Malmö fördes natten till torsdagen bort av flera beväpnade män. En av de kidnappade männen hittades senare under natten illa medfaren när han dumpades i en park i Malmö.

Det var vid halvtiotiden på onsdagskvällen som flera män trängde in i en lägenhet på Rasmusgatan i Malmö och under vapenhot förde med sig en man. I lägenheten befann sig ytterligare en man som blev vittne till kidnappningen.

Dumpades i park
Vid midnatt dumpades den kidnappade mannen i Beijers Park. Han var då svårt medtagen. Kidnapparna hade skurit honom över hela kroppen, bränt honom med cigaretter och skurit av mannens ena tumme. Han vårdas nu vid Universitetssjukhuset MAS och har vid förhör bara lämnat kryptiska svar till polisen. En väktare som såg när den kidnappade mannen dumpades ur bilen larmade polis.

Inga spår efter förhör
Under natten hämtades det vittne som lämnades kvar i lägenheten in till förhör. Inte heller han har gett annat än svårtydda svar till polisen och han släpptes senare under natten.

Även vittnet bortrövat
Sedan vittnet lämnat polishuset har även han försvunnit. Enligt uppgift har kidnapparna då kommit tillbaka och fört bort honom i en blå Mazda.

Oklart motiv
Teknisk undersökning har inletts i lägenheten och kring huset på Rasmusgatan, men polisen har i nuläget inga spår efter vilka eller vad som ligger bakom de båda kidnappningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista