Handboll, VM

Inte klart - men hopp om spel

1:58 min

Knäskadade Oscar Carlén var under torsdagen med på delar av träningen, och det gav positiva besked enligt sjukgymnasten Inge Dahlberg. Men det är för tidigt att säga om han spelar i semifinalen.

Oscar Carlén skadade knät i söndags mot Kroatien och stod över mötet med Danmark i tisdags. I dag var han för första gången med på delar av träningen med resten av laget.

Och under träningen såg det bra ut, Carlén hade inte ont.

– Han gjorde några olika rörelseändringar och tuffa löpningar och det fungerade bra. Vi ska se lite hur han reagerar på detta, men än så länge är det bra och positivt, säger landslagets sjukgymnast Inge Dahlberg.

Vad träningen ger för effekter på knät är för tidigt i säga, det visar sig först i eftermiddag om det blir någon svullnad eller inte.

– Om det skulle svullna upp något får vi omvärdera det men det är ingenting som tyder på att det skulle göra det, säger Dahlberg.

Hur jobbar ni det sista dygnet för att få honom spelklar?

– Vi tränar rehabträning, vi återställer muskulaturens försvar så att det fungerar för leden. Det gäller att få upp allt inför match, och sen under match är det ändå tuff beslastning och det är där vi är försiktiga – hur tufft vi belastar här. Så att belastningen kommer i rätt följd.

Men som det känns precis just nu så ska han kunna spela mot Frankrike i morgon?

– Vi har inte utvärderat fallet av denna träning än och det är det vi kommer att göra, för att se om han kan spela i morgon eller ej. Så länge det är såhär så ser det positivt ut, säger Dahlberg.

Bland övriga spelare ser det bra ut inför morgondagens semifinal. Sverige har skrivit in Sävehofs högernia Johan Jakobsson i truppen, men det betyder mycket för landslaget om Oscar Carlén kan spela.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista