1 av 2
Foto: Patric Söderström/Scanpix
2 av 2
Handboll, VM

Läkaren: "Kan inte lova Carlén spelar"

1:10 min

Knäskadade Oscar Carlén har trappade under torsdagen upp träningen inför VM-semifinalen mot Frankrike. Men landslagsläkaren kan inte ge några klara besked inför matchen.

– Oscar Carlén har fortsatt sitt rehabprogram i dag och har gått på lite tuffare träning och det har fungerat väl, säger handbollslandslagets läkare Christian Lindén till Radiosporten.

Du säger att utvecklingen går framåt. Går det tillräckligt snabbt?

– Vi har lagt upp en rehabplan med sikte på fredagens match och vi har inte gått på några bakslag ännu.

Men du kan inte lova att Oscar Carlén spelar mot Frankrike?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Christian Lindén.

Oscar Carlén skadade knät i söndags mot Kroatien och stod över mötet med Danmark i tisdags. I dag var han för första gången med på delar av träningen med resten av laget.

Och under träningen såg det bra ut, Carlén hade inte ont.

– Han gjorde några olika rörelseändringar och tuffa löpningar och det fungerade bra. Vi ska se lite hur han reagerar på detta, men än så länge är det bra och positivt, säger landslagets sjukgymnast Inge Dahlberg.

– Om det skulle svullna upp något får vi omvärdera det men det är ingenting som tyder på att det skulle göra det.

Hur jobbar ni det sista dygnet för att få honom spelklar?

– Vi tränar rehabträning, vi återställer muskulaturens försvar så att det fungerar för leden. Det gäller att få upp allt inför match, och sen under match är det ändå tuff beslastning och det är där vi är försiktiga – hur tufft vi belastar här. Så att belastningen kommer i rätt följd.

Men som det känns precis just nu så ska han kunna spela mot Frankrike?

– Så länge det är såhär så ser det positivt ut, säger Dahlberg.

Bland övriga spelare ser det bra ut inför semifinalen. Sverige ska troligtvis skriva in Sävehofs högernia Johan Jakobsson i truppen, men det betyder mycket för landslaget att Oscar Carlén kan spela.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista