Landskrona

Landskrona höjer lönen för duktiga medarbetare

Landskrona kommun skjuter nu till 7,7 miljoner kronor extra för att ge belöning iform av höjd lön åt de anställda som bidrar till att uppfylla kommunens mål. Löneökningarna betalas ut till dem som jobbar inom de områden som politikerna pekat ut som extra viktiga; skola, sysselsättning och trygghet.

– Vi vill verkligen premiera dem som bidrar till att målen nås och att vi får goda resultat inom dessa verksamhetsområden, säger Kristina Trulsson, personalchef i Landskrona.

Satsningen görs utöver det som ges i de centrala avtalen. Men när man prioriterar får andra grupper nöja sig med vad de centrala avtalen ger.

– Det finns många grupper som inte omfattas av prioriteringen, till exempel de inom vården.

Syftet med den extra lönesatsningen är att kommunen både vill kunna behålla och locka till sig personal inom de prioriterade områdena. Då kan det fungera med lite mer pengar i plånboken, säger Kristina Trulsson.

– Det handlar om helt individuella löneökningar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".