Kidnappare ledde polisen till död man

Efter kidnappningsdramat i Malmö natten till tordagen har en man hittats död i ett skogsområde i närheten av Hässleholm. Polisen fick hjälp av en 36-årig man som pekade ut platsen där kroppen hittades.

Mannen kom självmant till polisen. Han har erkänt och är nu anhållen för människorov. Ytterligare en man, en 33-åring, har gripits och anhållits misstänkt för människorov.

– Båda männen var eftersökta, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid skånepolisen.

Polisen vill inte gå in på detaljer kring motivet bakom de båda kidnappningarna. Ytterligare förhör och undersökningar ska göras under dagen för att få klarhet i vad som hänt.

Den döde man som polisen fann i ett skogsområde i Hässleholmstrakten sent på torsdagskvällen är ännu inte identifierad men polisen är övertygad om att det är den 28-årige man som fortfarande är försvunnen efter kidnappningsdramat i onsdagskväll.

– Mycket talar för att det är den 28-årige man som försvann i samband med händelsen redan under natten till igår, säger Lars Förstell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".