Handboll, elitserien

17-åring avgjorde för Lugi

Matchhjälten: ”Kul när man lyckas”
1:14 min

En 17-åring räddade segern åt Lugi i elitseriematchen borta mot IVH Västerås. Anna Bardis höll nerverna i schack och sköt avgörande 23-22 på straff i slutsekunden.

– Jag hade suttit på bänken i sextio minuter och så skickade han fram mig. Klart tankarna går då. Men det är bara att gå in och köra, sa matchvinnaren efteråt.

I en match som inte höll allt för hög kvalitet så vägrade Västerås ge sig och kom hela tiden tillbaka då Lugi ryckte åt sig en ledning. När Lugi gjorde 21-18 i slutet av matchen och IVH drog på sig en utvisning såg gästerna ut att ha avgjort.

Men Västerås kom tillbaka ytterligare en gång då Lina A Karlsson kvitterade till 22-22.

Trots att Lugi fick 30 sekunder på sig att avgöra såg det ut som att Västerås skulle få med sig en poäng. Men i den sista sekunden fick Lugi med sig straff efter ett inhopp från kanten.

IVH protesterade vilt, men straffen var dömd och fram stegade blott 17-åriga Anna Bardis, som fram till dess enbart hade satt en straff tidigare i matchen.

Den unga skånskan visade kyla och satte straffen bakom en förbannad och duktig hemmamålvakt Martina Thörn.

– Jag undrar hur min tränare Dragan Brljevic tänkte. Men det känns bra att han tror på mig. Och det var underbart att sätta straffen, sa Anna Bardis.

IVH Västerås-Lugi 22-23 (9-11)
Västerås: Fatima Malic 6, Lina A Carlsson 6 (1), Elsa Pettersson 3 (3), Annica Bernesund-Johnsson 3, Gabriella Skogsberg, Elin Lindén, Malin Lundqvist, Sofia Hallin. Lugi: Maria Adler 5 (1), Caroline Friberg 5, Hanna Ringdahl 3, Petra Skogsberg 2, Anna Bardis 2 (2), Anna Lagerqvist 2, Anna Roxå 2, Jonna Linnell, Kari-Anne Henriksen.
Publik: 237.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".