Bortrövad man funnen död

Polisen utgår nu från att den person som hittats död norr om Hässleholm är den 28-årige man som rövades bort från en lägenhet i Malmö natten till torsdag. Den döde hittades efter att en 36-årig man anmält sig till polisen och berättat att han varit inblandad i 28-åringens försvinnande.

– Vid förhör fick vi uppgifter som gjorde att vi började leta i Hässleholm. Ytterligare detaljer ur förhören kan inte avslöjas nu, säger Lars Förstell, som är informationsdirektör hos polisen.

Förhören med 36-åringen ledde även till att en 33-åring hämtats till förhör och båda är för stunden anhållna misstänkta för människorov. Den brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Männen är släkt med en ung kvinna som ska ha utsatts för en kränkande sexuell handling av en eller flera personer. Och det var jakten på dessa män som ledde till att en grupp på uppemot tio personer uppsökte lägenheten. En person som man sökte fanns inte på plats, men gruppen förde bort en 19-åring som misshandlades svårt.

28-åringen som också fanns i lägenheten hotades. Efter att han hade anmält det hela till polisen och varit på förhör rövades även han bort. Trots hotet fick han inget polisskydd.

– Den bedömning som gjordes då gjorde inte att vi ansåg att det behövdes personskydd, säger Lars Förstell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".