Hugo Stenbecks tröja visades upp av Pehr Malmström, men miljardären själv var inte på plats. Foto: Karl-Johan Löfgren/SR
Malmö

Hugo Stenbeck storsatsar på Malmö Redhawks

Ordförande: ”Vi har inte kontrakterat nya spelare”
1:18 min

Idag bekräftade ledningen för Malmö Redhawks att affärsmannen Hugo Stenbeck blir klubbens nya ägare. Den här säsongen kommer Hugo Stenbeck att bidra med tio miljoner kronor, pengar som främst kommer att satsas i ungdomsverksamheten och i organisationen i stort.

Men själv saknades miljardären på dagens presskonferens och istället fick klubbens ordförande Christian Rasmusson presentera den nya satsningen.

– Vi kommer att börja lägga de första pusselbitarna under februari, mars och april inför nästa säsong.

Några förstärkningar som ni kan presentera redan idag?

– Nej, vi har inte kontrakterat några nya spelare för resten av säsongen, säger Christian Rasmusson.

Under den resterande delen av säsongen kommer Hugo Stenbeck att bidra med tio miljoner kronor, pengar som alltså främst kommer att satsas i ungdomsverksamheten och i organisationen i stort. Därtill har Stenbeck åtagit sig att satsa två miljoner euro varje år under de tre nästkommande säsongerna.

För det får Stenbeck en ägarandel på 51 procent av klubben. Men själv var affärsmannen idag enligt uppgift på ett segelfartyg i Västindien och kunde därför inte presentera sig för medieuppbådet. En annan som dock fick möjlighet att presentera sig var Malmö Redhawks nya sportchef, Stefan Nyman.

– Jag har varit i en liknande situation förut med Södertälje SK där vi byggde någonting från grunden. Jag vet att det är hårt och metodiskt arbete som gäller för att lyckas med en långsiktig satsning som denna, säger Stefan Nyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".