Skåne

Region Skåne sätter sig i skolbänken

Regionrådet:”Spännande är vad de unga tycker”
1:08 min

Region Skåne vill att fler yngre personer ska få reda på hur verksamheten arbetar och två politiker kommer därför åka ut till gymnasieskolor för att träffa elever och prata om just detta.

– Jag som är personalansvarig kan se att det här kan vara ett sätt att locka fler till våra olika yrkesområden, säger Katarina Erlingson (C), vice ordförande i Region Skånes regionstyrelse och en av dem som tagit initiativ till skolbesöken.

Det var Anders Åkesson (MP), vice ordförande i Region Skånes Hälso- och sjukvårdsnämnd, som kom på idén till att träffa fler elever, eftersom han har positiv erfarenhet av det.

Region Skåne har i dag 32 000 medarbetare och både Anders Åkesson och Katarina Erlingsson tycker därför att det är viktigt att allt fler får veta hur verksamheten ser ut. Skolbesöken kommer att fungera lite som samhällsorientering för eleverna. Region Skåne har nu skickat ut information om detta till gymnasieskolorna.

– Att få ny input och höra vad dessa unga människor tycker känns som det mest spännande för min del, säger Katarina Erlingson.

Under besöken ska eleverna kunna komma med egna åsikter om hur man exempelvis kan förbättra kollektivtrafiken, men det är fortfarande inte klart hur många besök det kommer att bli. Allt beror på hur många skolor som är intresserade och hur pass mycket tid politikerna har.

– Men kanske max två gånger i månaden, med tanke på hur våra almanackor ser ut, säger Katarina Erlingson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".