Tullbeslag av dopningspreparat. Foto: Tullen
Skåne

Dopningsmedel sålda för miljoner

Kriminalinspektör: ”Försäljning för miljoner”
1:19 min

Polisen i Ystad utreder just nu en större härva om dopningsbrott. Sammanlagt fem män är misstänkta och det handlar om försäljning av dopningsmedel för stora summor. 

– Det är tabletter, det är pulver, det är ampuller och även då redskap kring det, säger Mikael Björk.

Mannen är nu misstänkt för grovt dopningsbrott. Exakt hur mycket som hittades vill polisen inte säga, men det rör sig om minst 50 000 tabletter, eller motsvarande i vätska, som är gränsen för grovt dopningsbrott.

Den 18 och 21 januari greps ytterligare fyra män. Fyra av de nu fem misstänkta männen blev häktade. I dag släpptes en av dem men alla fem är fortfarande misstänkta för brott. Polisen arbetar nu med att analysera preparaten och kartlägga hur försäljningen har skett och till vem. Det rör sig om försäljning för stora summor. 

– Pratar vi om hela ärendet där vi är i dag pratar vi miljoner, säger Mikael Björk.

I utredningen ingår också misstankar om barnpornografibrott, det vill säga innehav av bilder med barnporr. Polisen tror att utredningen kan växa och att fler personer kan komma att bli gripna. 

– Eftersom det är en så stor utredning och så mycket material är det väl troligt att vi kan finna misstankar mot andra personer, säger Mikael Björk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".