Hemmahoppen Johanna Larsson och Sofia Arvidsson. Foto: Anna Hanspers/SR
Tennis

Sofia ska visa vägen

Hemmahopp: ”Vet bara hur hon ser ut”
1:29 min

Det drar ihop sig till tennismöte mellan Sverige och Ukraina. Fed Cup startar i Helsingborg på lördagen. Och efter lottningen står det klart att Sofia Arvidsson är först ut.

Sofia Arvidsson möter i den inledande matchen Lesia Tsurenko, och därefter ska Johanna Larsson ta sig an Katerina Bondarenko. Lottningen är lite av ett startskott för matcherna, säger Maria Strandlund Tomsvik som är svensk förbundskapten.

– Nu börjar det. Det känns lite extra i hela kroppen. Sedan spelar det egentligen inte så stor roll vem som börjar mot vem. Båda är förberedda på att gå in och spela.

Det är fyra svenskor som är uttagna i laget . Och även om hemmaspelarna Sofia Arvidsson och Johanna Larsson är förstahandsvalet så har det varit fajt om platserna i år, enligt förbundskaptenen.

För just Sofia och Johanna är det fråga om dubbel hemmaplan eftersom de spelar för Helsingborgs Tennisklubb. Det märks bland annat genom lite större medieintresse än vanligt.

Lördag klockan 13 börjar matchen i Idrottens hus, och den här gången är det alltså Sofia Arvidsson som börjar.

– Det känns jättekonstigt, skrattar Johanna Larsson som brukar inleda. Men det är bara att gilla läget. När man väl står på banan är det bara här och nu som gäller.

Sofia Arvidsson vet inte mycket om premiärmotståndaren Lesia Tsurenko.

– Jag vet hur hon ser ut och att hon spelade bra nere i Australien. Men jag har aldrig sett henne spela, berättar hon.

-- Får försöka ta reda på mer till imorgon, för jag vill gärna veta lite när jag går ut på banan även om jag ska fokusera på mitt eget spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".