1 av 3
Erik Al Uddéns företag är ett av många som flyttat till Eslöv. Foto: Edina Hrustic/SR
2 av 3
Kommunens Gunnel Herrström.
3 av 3
Företagaren Hans Dahlbom.
Eslöv

Företagen vill till Eslöv

Företagare: ”Väldigt gynnsamt läge”
1:37 min

Allt fler företag flyttar nu från bland annat Malmö och Lund till Eslöv. Anledningen är att det finns billigare tomtmark och lokaler där.

– Man ser att det kommer en del nya företag och många hör av sig och frågar om möjlighet till lediga lokaler. En del är också intresserade av att bygga, säger Gunnel Herrström, näringslivsansvarig i Eslövs kommun.

Erik Al Uddén jobbar som försäljare på ett företag som valde att flytta från Lund till Eslöv år 2005. Han berättar att allt fler företag sökt sig till det industriområde där han arbetar.

- Det är ett väldigt gynnsamt läge, och helt andra priser än i Malmö och Lund, säger han.

Hans Dahlbom är elkonstruktör på ett företag som först fanns i Malmö. Enligt honom är det bra underleverantörer som gör det billigare att driva företag i Eslöv.

– De är lite duktigare på att ställa upp och har humanare priser än inne i Malmö, säger Hans Dahlbom.

På kommunhuset visar Gunnel Herrström att Eslövs kommun fått flera diplom för näringslivet.

– Vi har bland annat blivit uppmärksammade i samband med att man utser årets företagarkommun, och årets tillväxtkommun. Det senare har vi fått två år i rad, både år 2009 och 2010.

Hon berättar också att det finns flera fördelar med Eslövs läge. Man ligger nära större skånska städer och det är enkelt att ta sig dit med både buss och tåg. Och eftersom flera företag visat intresse för ny tomtmark i kommunen tror Gunnel Herrström att denna utveckling kommer att fortsätta.

– Vi har ett nytt industriområde som heter Gustavslund och vi är redo att börja sälja tomter där redan nu, säger Gunnel Herrström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".