Många träd har fallit över skånska vägar i natt. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Skåne

Över 22 000 strömavbrott i natt

Polisen:”Massor av träd ligger på vägarna”
0:49 min

Tidigt i morse var över 22 000 av Eons kunder strömlösa i Skåne. Kraftig storm drog in över länet i går kväll. Polisen har hanterat ett 80-tal stormrelaterade ärenden i natt. Bland annat har många träd fallit över vägar.

Det är främst elbolagen och räddningstjänsten som har haft mycket att göra i natt. Polisen har tagit hand om en 80-tal stormrelaterade ärenden.

– Många träd har fallit över vägar i länet. Både på mindre och större vägar. Det finns inga uppgifter på att människor har skadat, säger Anders Nilsson, länsvakthavande befäl på Skånepolisen.

En lastbil körde in i ett träd som låg på E6:an i höjd med trafikplats Kropp, men föraren klarade sig utan skador.

– En del föremål har också blåst omkull i vinden. En byggnadsställning rasade vid centralen i Malmö och ska ha hamnat på ett glastak, säger Anders Nilsson.

Vid femtiden var över 22 000 av elbolaget Eons kunder utan ström i Skåne. På elbolaget säger man att man kopplar om elen så långt det går till andra ledningar. Just nu är det för farligt att skicka ut personal att laga de trasiga ledningarna eftersom träden lätt blåser omkull i den fuktiga marken.

All biltrafik på Öresundsbron stoppades efter klockan 23.00 igårkväll. Då blåste det så mycket att det var riskfyllt att köra på bron.

Blåsten väntas successivt avta under morgon och förmiddagen.

Går din förbindelse?

#link=235272# vägar och spår
#link=235240# tåg och buss
#link=235275# svenska flygplatser
#link=235274# flyg, Kastrup

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".