Sven-Erik Mellby
Eslöv

Bränderna i Eslöv fortfarande olösta

Polisen i Eslöv har fortfarande inte gripit någon misstänkt för förra årets bränder då bland annat Norrevångshallen totalförstördes. Nu efterlyser polisen fler tips från allmänheten.

– Det behövs fler tips från allmänheten för att komma vidare i utredningen, säger Sven-Erik Mellby, som leder förundersökningen för polisens räkning.

– Vi har inte fått den avgörande pusselbiten till någon av bränderna.

Det var i somras som bland annat Ekenässkolans fritidsgård, Norrevångshallen och ett magasin med djuraffär brann ner till grunden. Fler än 150 tips har sedan dess kommit in till polisen, men man vet fortfarande inte vem som ligger bakom bränderna.

Ingrid Persson, som bor i Eslöv, tycker det är viktigt att man snart hittar någon skyldig.

– Man hoppas ju att man hittar de skyldiga, det finns en liten oro att det kan hända igen om man inte hittar dem, säger Ingrid Persson.

Förundersökningen går ändå i rätt riktning. Det finns misstankar om att det var flera personer som anlade bränderna.

– Detta var inte en persons verk. Det är säkert flera som är inblandade, säger Sven-Erik Mellby.

Precis efter bränderna var det många Eslövsbor som kände sig rädda och oroliga, men polisen upplever att invånarna inte är lika oroliga nu som i somras.

– Det finns en trygghetsmätning som är ny och vad jag har hört ska den visa bra siffror för Eslöv. Men jag vill inte kommentera mer eftersom den inte är offentlig än, säger Sven-Erik Mellby.

– Oron går upp och ner, beroende på vad som händer runt om, säger Ingrid Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".