Messias församling får inte driva förskola

Frikyrkoförsamlingen Messias får inte längre driva förskolan Oasen. Centrala skolnämnden beslutade vid ett extrainsatt möte idag att dra in församlingens tillstånd eftersom de inte skött den ekonomiska redovisningen på ett tillfredsställande sätt.

Förskolans ledning hade fått två veckor på sig att visa upp de saknade dokumenten, bland annat budget för 2004, årsredovisning för 2003 och intyg om den nytillträdde föreståndarens pedagogiska kompetens. Och trots att tidsfristen gick ut i måndags saknas fortfarande många papper. 

Anders Almgren, som är ordförande i centrala skolnämnden, har tidigare berättat för Radio Malmöhus att det inte ska vara något problem för en välskött organisation att plocka fram de begärda dokumenten.

Det har varit stormigt kring Oasen många gånger under de nästan femton år som förskolan har funnits. Senast var i början av juni när samtliga barn togs ur förskolan av sina föräldrar eftersom den ansvarige stod åtalad för grovt bedrägeri, ett brott som han nu är dömd för. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista