LUND

Föräldrar mobiliserar för barnens skola

2:03 min

Efter beskedet att Munspelets skola på Östra torn i Lund ska rivas på grund av fukt och mögel så mobiliserar sig nu föräldrarna.

– Vi är alla väldigt upprörda över att det har fått gå så här långt vilket i slutändan innebär att allt ska hända väldigt snabbt, säger Cecilia Broms som har barn på Munspelet.

Det kokar bland föräldrarna till barnen på Munspelet, och fler röster väger tyngre än en. Därför håller föräldrarna ett möte i eftermiddag. Man vill se hur man ska kunna lösa situationen på bästa sätt och också sätta tryck på kommunen.

Tanken är att föräldrarna ska enas kring ett förslag på hur de cirka 140 barnen som berörs ska kunna få nya, tillfälliga lokaler. Samtidigt frodas ryktena om att kommunen vill slussa barnen till olika skolor.

– På Munspelet finns familjer som har tre, fyra barn på skolan och att tänka sig att barnen hamnar på olika skolor känns ju... Ja, du förstår själv hur vardagslogistiken påverkas av detta, säger Cecilia Broms.

Istället ska föräldrarna bland annat diskutera baracklösningar, för att barnen ska kunna gå kvar i närområdet. Det hoppas Cecilia Broms att man ska kunna enas om i efetrmiddag också.

– Jag hoppas och tror att vi kommer att känna oss väl rustade inför det stora mötet nästa måndag och att vi då kan bemöta det förslag som läggs fram då. Och säga vad vi vill och vad våra barn behöver.

Men kan ni förstå hur kommunen resonerar när den här situationen nu har dykt upp, att man vill hitta snabba och billiga lösningar?

– Självklart. Men samtidigt har ju Lundafastigheter mörkat det här så nu får de ta sitt ansvar för att hitta en lösning som är bra för våra barn.