Kortare dagisköer i Malmö i juni

Under juni månad har dagiskön i Malmö blivit betydligt kortare jämfört med samma period förra året. I början av juni stod 53 barn i kö, samma datum förra året var det drygt 100 fler.

Men det betyder inte att det kritiserade förslaget om korttidsdagis för barn till arbetslösa och föräldralediga kan skrinläggas. Enligt Agneta Eriksson, kommunalråd i Malmö, så är kön alltid kort vid den här tiden på året.

–Det sker ett skifte. Alla sexåringarna ska börja i förskolan och på det viset skapas många platser i övergången i augusti. Men samtidigt fylls det på med nya barn, och kön växer sedan till under hösten för att bli längre under våren, säger Agneta Eriksson.

Även om man fortsätter att bygga ut dagisen så kommer de platserna inte att räcka till, enligt Agneta Eriksson. Därför kommer kommunen att ha fortsatt hög beredskap och vara öppen för nya flexibla sätt att korta dagisköerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista