Malmö

Festivalen märks inte i Malmö

1:29 min

Förberedelserna inför lördagens melodifestival i Malmö Arena är i full gång. Men till skillnad från i andra värdstäder märks inte mycket av festivalen i Malmö.

Scenbygget har startat på arenan och det går att säga att Melodifestivalen nu har rullat in i Malmö. "Har den det?", undrar informatören på Malmö stad över telefon.

Och det kan man ju fråga sig. För än syns inte ett spår av melodifestivalen på Malmö stads hemsida, och i stadens butiker lyser festivalmarknadsföringen med sin frånvaro.

Borde inte detta vara ett ypperligt tillfälle för handeln att tjäna en extra hacka?

-- Festivalen tycker vi är ett utmärkt arrangemang. Så vi lägger vår kraft på att stötta andra saker på andra sätt, säger Pia Sandin som är vd för Citysamverkan Malmö.

– En skattjakt där man kan vinna festivalbiljetter tycker vi blir bra.

En skattjakt och en tillhörande tidningsannons alltså, inget mer. Och inte heller de större köpcentrumen i stans utkanter planerar några inför-aktiviteter.

Annat är det i Sundsvall, som arrangerar Melodifestivalens "andra chansen" 4 och 5 mars.

Där ligger evenemanget redan uppe på kommunens förstasida på webben och både kommun och näringsliv kommer att slå på stora trumman inför showen.

– Jag tror att malmöiterna och regionen har ett stort intresse för festivalen. Men det händer väldigt mycket i Malmö nästan alltid, säger Pia Sandin.