Öresund

Fotbollsfest när Chelsea kom

1:18 min

Det var fotbollsfest på Parken i Köpenhamn på tisdagskvällen när storlaget Chelsea från London vann med 2-0 i Champions League. Och ett tåg kom lastat med förväntansfulla supportrar.

Tåget från Stockholm var fullt av Chelseasupportrar när det stannade till på Malmö central vid lunchtid. Och där skulle fler kliva ombord.

– Vi ska på tåget, vidare till Köpenhamn där vi ska sätta oss på en pub och förbereda oss ordentligt inför matchen, säger Sumit Duggal som skulle se Chelsea live för första gången på Parken.

Hur förbereder man sig bäst?

– Sjunga och dricka. Inte för mycket men ölen ska flöda!

Hur kommer matchen att sluta?

– Jag hoppas på en Chelseaseger såklart men jag inser att det blir tufft. Ett heltaggat FICK som har spelat 1-1 hemma mot Barcelona, det blir svårt.

Till slut rullade tåget in på perrongen med bistrovagnens fönster täckta av blå Chelseaflaggor. På insidan höll man på att förbereda sig på bästa sätt, det vill säga med sång och öl.

200-300 svenska Chelseasupportrar väntades korsa sundet för att se sitt älskade lag ta sig an ett av de största överraskningslagen i årets Champions League, FC Köpenhamn.

Chelsea är givetvis storfavoriter i kvällens match men Sumit Duggal tar inget för givet, särskilt inte när FC Köpenhamn har den tidigare Chelseaspelaren Jesper Grönkjaer i laget.

– Han kommer att hyllas både av FCK-supportrar och Chelseasupportrar. Hoppas bara att han inte avgör matchen ikväll.