Malmö

Malmö bygger största Melodifestivalscenen

1:06 min

Bygget av scenen på Malmö arena är i princip klart inför lördagens deltävling i Melodifestivalen. Scenen är den största i Melodifestivalens historia och det krävs en del arbete för att allt ska fungera.

– Vi har delat upp det. SVT gör TV-programmet och sen har vi ett gäng som jobbar med arenaproduktionen. Totalt är vi ungefär 300 personer här som jobbar på lördag kväll, säger Axel Ekblad som är produktionsledare på Melodifestivalen.

Det kommer garanterat att bli en färgsprakande föreställning i Malmö Arena på lördag. 342 lampor sitter redan på plats i taket och framme vid scen. Totalt 150 kvadratmeter LED-skärmar sitter i scenens golv, fond och i den halvcirkelformade balk som sträcker sig över scengolvet. Allt som allt rör det sig om tio lastbilar med material som nu byggs upp.

Och efter att artisterna fått sina minuter i stjärnglansen så ska scenen ner igen.

– Sändningen är slut halv tio och sedan är vi klara vid klockan fem på söndagsmorgon, då är det en tom arena, säger Axel Ekblad.

Scenen klar för Malmöartisterna

Kameror byggs upp, trimmas och ställs in. Foto: Karin Olsson-Bendix/SR

#text=4366198#började redan i måndags och nu läggs de sista bitarna för att omvandla arenan till en jättelik tv-studio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista