Vänsterpartiet bryter skolsamarbete

Vänsterpartiet i Helsingborg bryter sitt samarbete med socialdemokraterna i skolfrågor. Socialdemokraternas agerande kring nedläggningen av Gustaf Adolfskolan gjorde att samarbetspartiet fick nog.

–Tidigare har vi varit överens med socialdemokraterna om att det är bildningsnämnden som ska sköta frågorna som gäller skolflytten. Nu upplever vi att man styr frågorna från Rådhuset istället, och går förbi bildningsnämnden när besluten som tas där inte passar. Vi kan inte lita på att de beslut som tas i bildningsnämnde är de som gäller, säger Peter Ahlbom, kommunalråd för vänsterpartiet i Helsingborg.

Det var vid årets skolavslutning som beskedet om att Gustaf Adolfskolan ska läggas ner redan till hösten kom. Det beslutet hade fattats av kommunledningen, trots att bildningsnämnden redan hade enats om att avvecklingen skulle ske hösten 2005. Och det fick vänsterparitet, som tillsammans med socialdemokraterna har majoritet i Helsingborg, att se sig om efter någon annan att samarbeta med när det gäller skolfrågorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista