Ny DNA-profil utesluter förväxling

Även den nya DNA-profil, som tagits fram på den häktade 52-åringen, som är misstänkt för mordet på Helén Nilsson, stämmer överens med den DNA-profil som tagits från material som funnits på flickans kropp.

Det beskedet fick idag Länskriminalen i Kristianstad från Statens kriminaltekniska laboratorium. Det var vid häktningsförhandlingen vid tingsrätten i Lund på midsommardagen som rätten beslutade att mannen skulle lämna nytt prov, för att ytterligare en DNA-profil skulle kunna tas fram. Delvis för att säkra att ingenting blivit fel första gången man tog fram profilen, men också för att möta mannens förklaringar om att provet måste ha förväxlats.

Mannen har hittills nekat till anklagelserna om att han skulle vara inblandad i mordet på Helen Nilsson och ännu har polisens förhörsledare inte konfronterat honom med det nya provsvaret, säger Per-Åke Åkesson, spaningsledare på länskriminalen.

– Våra fyra förhörsledare kommer troligen att skiftas om att förhöra mannen, men förhören kommer sannolikt inte att börja förrän imorgon, säger han också.

Idag koncentrerar sig utredarna på att leta efter spår i två bostäder som man vet att mannen disponerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista