Malmö fick inte avstå Bo-01 pengar

Malmö stad förlorade även i kammarrätten. Malmö kommun får inte avstå fordringar på 13 miljoner kronor för att hjälpa småföretag i Bo01-konkursen. Drygt 200 småföretagare hade fordringar på allt från 5000 till hundratusentals kronor när Bo01 gick i konkurs 2001.

Malmö kommuns avsikt var att avstå från fordringar på 13 miljoner i ett dotterbolag till det konkursade Bo01 AB. Pengar som sedan skulle kunna tas i anspråk av Bo01: s konkursbo för att betala de närmare 230 småföretagare som hade oprioriterade fordringar.

Men en privatperson överklagade och fick nu alltså rätt även i kammarrätten. Det här betyder att småföretagarna går miste om pengarna, Leif Ljungholm är konkursförvaltare.

- Om inte regeringsrätten ger prövningstillstånd, så går pengarna till prioriterade fodringar, och den största är lönegarantin för de medel som betalts ut till de anställda, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".