Bostadssökande i Malmö luras

I takt med att det blir allt svårare att hitta lägenhet i Malmö, ökar risken för att råka illa ut i jakten på bostad. Bostadssökande luras på både pengar och lägenhet.

–Det här är ytterligare ett uttryck för den pressade bostadsmarknaden, säger Mats Lindahl, jurist på hyresgästföreningen i södra Skåne

När Kristin Persson från Tidaholm och hennes pojkvän annonserade efter en lägenhet i Malmö fick de snabbt svar av en kvinna som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand. Bilder skickades, försäkring diskuterades och allt var frid och fröjd. Mot 6000 kronor i deposition skickade kvinnan nyckeln till Kristin, som i sin tur skickade ner den till sin syster i Malmö för att titta på lägenheten. Men varken trappuppgången eller lägenheten existerade. Och kvinnan var som uppslukad av jorden.

–För det första har vi förlorat pengar och för det andra förlorade vi ju den lägenhet som vi trodde vi hade fått. Man blir ju väldigt besviken och har svårt att lita på människor nu, säger Kristin Persson.

Kristin Heinonen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista