Tätt mellan sängar på UMAS

Universitetssjukhuset MAS i Malmö fortsätter att ställa sina sjukhussängar för tätt.
– Vi har överbeläggningar och lokalerna är slitna, därför klarar vi fortfarande inte alltid av att ha tillräckligt med utrymme mellan sängarna, säger Karin Christensson sjukhuschef UMAS.

Dagligen får Arbetsmiljöverket samtal från personalen från de skånska sjukhusen att Region Skåne fortfarande ställer sängarna för tätt. Arbetsmiljöverket har nu höjt vitesbeloppet till 100 000 kronor om sjukhussängarna står för tätt.

De flesta skånska sjukhusen har nu åtgärdat problemen med sängarna. I Helsingborg, Trelleborg och Simrishamn säger cheferna att de inte längre har något problem med att sängar står för tätt. Problemen som fanns tidigare är åtgärdade. På sjukhuset i Ängelholm säger chefen att det till och med är gott om plats. I Kristianstad säger sjukhuschefen att de har haft tur och inte haft några överbeläggningar ännu. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista