Förundersökning läggs ner

Förundersökningen mot Helsingborgs förre kommunalråd, moderaten Tomas Petersson, läggs ner. Bevis saknas enligt åklagaren.
Efter hård kritik avgick Tomas Petersson som kommunalråd i Helsingborg förra våren. Enligt kommunens egna revisorer hade Petersson använt för mycket av kommunala medel till taxi, mobiltelefonsamtal och representation. Bland annat ska en räkning för hans mobiltelefon slutat på 60 000 kronor. Men kammaråklagaren lägger nu ner förundersökningen mot det förre detta kommunalrådet. - Det är en bekräftelse på något som jag nästan redan visste. Den här historien är ur välden för min del, säger Tomas Petersson till P4 Radio Malmöhus. Samtidigt som historien med Tomas Petersson rullades upp skärptes reglerna för hur kommunens pengar fick spenderas. Reglerna har gett resultat. Revisorerna har tittat på hur mycket pengar som använts under sex månader och nu få politikerna knappt några anmärkningar alls. Endast på en del kvitton saknar syfte och vilka som var med och åt gratismat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista