Olycksdrabbad väg utreds

Den dödsolycka som inträffade vid lunchtid igår på Riksväg 11 vid Anklam mellan Sjöbo och Tomelilla skedde på en väldigt olycksdrabbad väg.

Bara i år har det inträffat sex trafikolyckor vid korsningen i Anklam utanför Sjöbo och mer än tio personer har fått föras till sjukhus efter olyckor som skett i denna korsning.

Vid korsningen som är flitigt trafikerad är det en hastighetsgräns på 90 kilometer i timmen. Igår skedde alltså en olycka där en person omkom. Det var två bilar som frontalkrockade och två personer klämdes fast vid krocken. När Vägverket får reda på att det skett en dödsolycka utreds ärendet automatiskt.

–Vår haverigrupp åker ut och undersöker fordon och trafikmiljön, och sedan sammanställer vi en rapport. Väg 11 som detta rör sig om är ju en olycksdrabbad väg, och då får man gå in och titta på varje olycka och se om man ser ett mönster, säger Kenneth Nilsson, chef för avdelningen Samhälle på Vägverket Region Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".