Svårt att sälja dyra bostadsrätter i Lund

Det är inte bara i Turning Torso som HSB Skåne har svårt att sälja dyra bostadsrätter. Mer än femton lägenheter är fortfarande inte sålda i HSB:s nybygge Klostervallen i Lund, trots att priset varit sänkt med 100 000 kronor i ett år.

–Det här går inte alls till att likna vid bekymret med Turning Torso, säger HSB Skånes styrelseordförande Larry Andow.

Priset på lägenheterna i Lund ligger på knappt 2,2 miljoner för en fyra. Larry Andow tycker inte att det var fel att satsa på lägenheter med hög standard, men också lite högre pris, men säger att man vid prissättningen borde ha tagit hänsyn till att läget på markplan, där de flesta osålda lägenheterna finns, är mindre attraktivt. Men nu har priset för de lägenheterna varit lägre i ett år och bostadsrätterna är fortfarande inte sålda.

Om lägenheterna fortfarande inte är sålda till hösten kommer HSB Skåne att hyra ut dem i andra hand, och Larry Andow tror inte att det kommer att bli några svårigheter med att hitta hyresgäster.

Linnéa Mattisson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista