Vaggeryd

Fler gripna efter bankrån

2:07 min

Tre personer greps på olika adresser i Skåne efter rånet mot en bank i Vaggeryd den 9 mars. Alla tre är anhållna, på sannlika skäl misstänkta för grovt rån. 

Det var i morse som tre personer greps på tre olika adresser i Skåne. Alla tre är män i 20-årsåldern.

– Det är ett flertal uppgifter tillsammans som gjort att de här misstankarna uppstått mot de här killarna och som gjort att vi har gripit dem idag och sedemera fått dem anhållna säger Johan Frisk som är utredningsledare vid Jönköpingspolisens grupp för grova brott.

Kan det bli fler gripanden?

– Nej, inte som det ser ut nu, som det ser ut nu så är det de här fyra det handlar om.

Sedan tidigare sitter en person häktad, även han greps i Skåne och är på sannolika skäl misstänt för rånet i Vaggeryd, då flera män tog sig in i banklokalen strax före öppningsdags genom att slå in ett fönster. Inne i lokalen ska skott ha avlossats, men ingen kom till fysisk skada.

Rånade med k-pist

Foto:Sveriges Radio Jönköping

Det var tre rånare beväpnade med k-pist och yxa som i förmiddags slog sönder en ruta på den ännu inte öppna banken, hoppade in och genomförde rånet.

Sveriges Radio Jönköping

news.jkpg@sr.se
036-215 66 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista