Livsfarlig korsning vid Anklam

Dödsolyckan igår på Riksväg 11 vid Anklam inträffade på en hårt olycksdrabbad vägsträcka. Under torsdagen var Vägverket på plats för att utreda vad som kan ha hänt.

–Det kan vara att man kör i hög hastighet och nonchalerar farorna. Det här är trots allt en väg med mycket trafik och blandad trafik, säger Lars-Anders Göransson, trafiksäkerhetsingenjör på Vägverket Skåne.

–Det enda man kan göra är att sätta upp ett mitträcke för att undvika mötesolyckor. Men detta är en smal väg så då skulle det bara bli ett körfält på varje sida.

Bara i år har det inträffat sex olyckor i området vid korsningen i Anklam utanför Sjöbo. Onsdagens olycka inträffade någon kilometer därifrån, men även olyckor i själva korsningen har inträffat. Och enligt Lars-Anders Göransson så är man på Vägverket medveten om problematiken med korsningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista