Sommarkortet populärt även i år

Skåningarna väljer i allt större utsträckning att åka kollektivt. Även i år har försäljningssiffrorna stigit för sommarkortet som berättigar till 25 valfria resdagar på Skånetrafikens tåg, bussar och närtrafik under sommarmånaderna.

Sommarkortet har funnits sedan 1999, alltså lika länge som Skånetrafiken funnits. Och ända sedan kortet började säljas har siffrorna gått uppåt.

–Till och med slutet av juni så sålde vi strax över 54 000 kort och det är 2400 fler än samma period förra året, säger Helen Holmkvist som är informatör på Skånetrafiken.

–Det kan bland annat bero på att man kan ta sig runt i precis hela Skåne och har man semester på hemmaplan så kan man ju se delar av Skåne som man inte har sett tidigare.

Sommarkortet gäller i mån av plats. Det är inte personligt men gäller en vuxen person per resa. Två barn kan till och med den 30 juni det år de fyller sex, följa med en vuxen sommarkortsresenär kostnadsfritt. Kortet ger även en del rabatter, bland annat på Ven-Trafiken och i Skånes Djurpark.

Cajsa Lindberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista