Föräldraföreningen på GA-skolan nöjd

När bildningsnämnden i Helsingborgs kommun fattade beslutet att lägga ner Gustav Adolf-skolan, överskred de sina befogenheter. Länsrätten slår nu fast att i en så stor fråga ska beslutet tas i kommunfullmäktige. Samtidigt gör länsrätten klart att den enbart uttalar sig om formaliteterna kring hur beslutet har fattats. Men föräldraföreningen är ändå nöjd.

–Vi hoppas att det här kommer att leda till att kommunpolitikerna ändrar sig. Det här är deras sista chans att inte tappa ansiktet, säger Nenad Firulovic från GA-skolans föräldraförening.

Men enligt kommunstyrelsens ordförande Tomas Nordström är det inte aktuellt att riva upp några beslut eller ändra planerna på att flytta GA-skolans elever redan till hösten.

–Arbetet har ju redan påbörjats. Vi får ta beslut efter semestern men det kommer ju att bli exakt samma beslutsunderlag och som jag tolkar det samma beslut, säger Tomas Nordström.

Men Nenad Firulovic är inte lika säker på att det skulle bli samma beslut om frågan kom upp till kommunfullmäktige, och han är kritisk till att Tomas Nordström förutsätter det.

–De vill bara bevisa vem som bestämmer och ingenting annat. Kommunfullmäktige kommer säkert att ändra beslutet, säger Nenad Firulovic.’

Linnéa Mattisson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista