Många utan morgontidning idag

Sydsvenska Dagbladet har i natt haft problem när man skulle trycka tidningen. Det har medfört att många prenumeranter i Skåne därför blir utan sin tidning idag. Tryckningen kom inte igång förrän under morgonen, och i första hand får prenumeranter i Malmö, Lund och kranskommunerna sina tidningar. Däremot blir övriga Skåne utan Sydsvenskan idag.

–Det är pressen som inte fungerar som den ska, och det började redan tidigt på förnatten. Det är så att vi vid klockan tre bara hade fått ut 10 000 tidningar. Då ska egentligen 135 000 tidningar vara ute vid den tidpunkten, så det är ett katastrofläge kan man säga, berättar Peo Lovén, produktionsansvarig på Sydsvenska Dagbladet.

Vad gör ni nu för att komma till rätta med det här?

Jag vet att man har bytt ut den vals som har gått varm, och för närvarande rullar pressarna som de ska. Tyvärr är det så att vi kom igång väldigt sent, så tidningen blir oerhört försenad idag, och vissa kommen faktiskt inte att få tidningen, säger Peo Lovén.

Nu koncentrerar man sig i första hand på att få ut tidningarna i Malmö, Lund och kranskommunerna. Däremot har man fått släppa områden som Österlen, Kristianstad, Ängelholm och Mellanskåne. Prenumeranterna där kommer att få sin tidning först imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista