Ingen succé för nätapoteket

Apotekets satsning på näthandel går mycket sämre än väntat. Bara hundra kunder i månaden köper sina varor från Internet, och att intresset var lågt visade sig redan när Apoteket för två år sedan började testa näthandeln i Skåne.

–Handeln i Skåne under testperioden var blygsam, men kostanden från att gå från Skåne till övriga delar av landet var väldigt liten, säger Klas-Göran Petersson, ansvarig för Apotekets Internethandel.

Mellan 10 och 15 miljoner har nätsatsningen kostat, och att den gått betydligt sämre än väntat beror enligt Klas-Göran Petersson framför allt på att man ännu inte får sälja receptbelagda mediciner.

Just nu pågår ett försöksprojekt med receptbelagd medicin via Internet, och på Apoteket väntar man på att regeringen ska lägga en proposition som ändrar receptregisterlagen så att uppgifter får lagras även elektroniskt.

Men även om det inte skulle bli någon lagändring tror Klas-Göran Petersson att det skulle gå att få bättre fart på näthandeln med mer marknadsföring.

Linnéa Mattisson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista