Malmö

27-åring dog i arresten

Polis: ”Vi tror att han blivit sjuk”
1:24 min

En 27-årig man dog i arresten på polishuset på Davidshalls torg i Malmö i natt. Nu har polisen startat en internutredning.

Mannen togs om hand för fylleri efter ett bråk på en hamburgerrestaurang vid Triangeln. Han sattes i arresten för att nyktra till. Han hittades blödande tidigt i morse. Ambulans kom till platsen och personalen gjorde upplivningsförsök. Men mannen var redan död.

– Han gick inte att rädda, utan han avlider. Vi tror att kan ha blivit sjuk. Det fanns inga tecken på att ha skadat sig själv, och han var inte självmordsbenägen., säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Malmöpolisen.

Har polisen gjort något fel?

Det finns inget som tyder på det, men en undersöknings ska göras. Nu har teknisk undersökning gjorts och obduktion ska göras, säger Lars-Håkan Lindholm.

Ska polisen ta hand om personer som är berusade?

– Personligen tycker jag att det vore bättre om man lämnade dem till sjukvården. Om sjukdom inträffar så är de ju redan på sjukhus, säger Lars-Håkan Lindholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".