Saul Sagnia, närområdesutvecklare på Drottninghög jobbar för lugnet. Foto: Anna Hanspers/SR
Helsingborg

Insatser har gjort Helsingborg lugnare

Utvecklaren:”Det handlar om dialog”
1:33 min

Sedan början av april storsatsar polisen i Helsingborg på att övervaka några utvalda stadsdelar, bland annat med helikopter. Det har bland annat lett till att det blivit lugnare på Drottninghög.

– Ja, det märks skillnad, säger Saul Sagnia som är närområdesutvecklare i stadsdelen.

– Området upplevs lugnare och stabilare och det tror jag beror på alla andra insatser som görs tillsammans med alla andra insatser.

Att det blivit lugnare på Drottninghög syns också i polisens statistik. Jämfört med första kvartalet förra året har brottsligheten på Drottninghög minskat rejält.

Men det handlar inte bara om polisinsatser. Kommunen satsar också för att det ska bli lugnare, bland annat genom olika nätverk som också samarbetar med Brå och polisen.

Ett annat exempel är den nya mötesplats som nyss öppnats, IdeA, utifrån Drottninghögsbornas önskemål. Där finns, förutom olika aktiviteter och kurser, även en ungdomsarbetsförmedling, där äldre tonåringar uppmuntras och får stöd längs vägen ut i arbetslivet.

– Vi hjälper dem hela tiden och pratar med dem. Vi träffar ungdomarna när vi är ute i området och sen kommer de in till oss på IdeA och där vi inspirera dem till ett och annat, säger Saul Sagnia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".