Foto Roger Bengtsson

Mordbil visad för hovrätten

Den 17-åring som fällts för delaktighet i morden på två unga kvinnor på Hallandsåsen i januari, fortsätter att bedyra sin oskuld. På begäran av 17-åringens advokat hade den bil som de unga männen stal från kvinnorna och sedan krockade med, rullats fram utanför hovrättens lokaler i Malmö på torsdagen.

–Jag anser att det är viktigt att man får ett förstahandsintryck av fordonet, säger 17-åringens advokat Lars Kruse.

Det var en rejält tilltrasad mörkblå Renault Clio som hovrättens ledamöter fick se på parkeringen utanför hovrätten på torsdagen. De båda morddömda männen stal bilen efter att de misshandlat och lämnat de båda kvinnorna att dö i snön och kylan uppe på åsen i vintras. Efter ett par kilometers bilfärd genom natten, gick bilen av vägen i utkanten av Östra Karup och krockade med ett träd. Enligt åklagaren kravlade de båda männen ut ur bilvraket och gick sedan hem för att sova.

Men advokat Lars Kruse och hans klient är av en annan uppfattning. Syftet att visa bilen för hovrätten är att visa att den är så illa tilltygad att det inte är rimligt att 17-åringen kan ha kört fordonet.

–Hovrättens ledamöter ser här hur illa krockskadad bilen är, och kan jämföra med avsaknaden av skador hos min klient, säger Lars Kruse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista