Priskrig i Danmark ger rekordbillig öl

Billig öl har länge lockat svenskar till Danmark. Och nu är ölen billigare än någonsin. Ett par stora lågpriskedjor har nämligen börjat priskriga.

1,50 danska kronor flaskan, det är vad det nu kostar att köpa öl av lågpristyp i Nettos och Aldis butiker sedan de båda butikskedjorna börjat priskriga. Och priset kan komma att sjunka ytterligare om några månader när tyska Lidl öppnar butiker och ska börja konkurrera också i Danmark, rapporterar affärstidningen Børsen.

Vi ändrar våra priser löpande i förhållande till konkurrenterna, säger underdirektören i Netto Anders Jensen till tidningen, men erkänner samtidigt att han är överraskad över att priset blivit så lågt som 1,50.

Den danska kooperationens lågprisbutiker Fakta där lågprisölet kostar 50 öre mera har däremot ännu inte gått in i priskriget. Till Børsen säger inköpsdirektören Stig Laursen att kunderna ändå inte verkar bry sig så mycket om lågprisölet, medan däremot försäljningen av utländsk öl aldrig varit större.

Hans Zillén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista