Nytt städsystem på festival

På lördagskvällen avslutades årets Helsingborgsfestival. Under tidigare år har många varit kritiska till nedskräpningen under festivaldagarna och därför har man i år prövat ett delvis nytt system att hålla rent, något som gett resultat.

–Jag tycker det har fungerat tillfredsställande. Med de nya resurser som festivalledningens folk har så har det fungerat bra, säger Lars Göran Håkansson, produktionsingenjör på Entek i Helsingborg.

Förutom kommunens egen personal har i år en femtiol personer från en bordtennisklubb hjälp till med städningen och det har underättat för kommunens städpersonal.

Bordtennisklubbens manskap har dels varit uppe tidigt och gått före kommunens städpatruller men framför allt har man varit till hands under dagarna och städat och det har gjort årets festival något renare än tidigare år säger Lars Göran Håkansson

–Ja, det har gett ett positivt resultat både för krögare och för knallar som nu har haft någon att vända sig till. Städpatrullen har ju ryckt ut till de platser där det behövts städas, säger Lars Göran Håkansson.

Håkan Svensson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista