Foto Olle Abrahamsson

Stort intresse för att hyra i Turning Torso

Intresset för att hyra lägenhet i Turning Torso är stort. Sedan det först började diskuteras om att lägenheterna skulle bli hyresrätter har runt 600 personer anmält intresse för att hyra någon av de 152 lägenheterna.

–Vi kommer nu efter semestern titta på hyressättningen, och då kommer varje lägenhet få sin hyra. Den beror naturligtvis på lägenhetens storlek, vilken utsikt den har och vilken höjd i huset den har, säger Pia Sandin, marknadschef på Turning Torso.

Det verkar alltså som om det var ett lyckat drag av HSB att göra om bostadsrätterna till hyresrätter.

Turning Torso kommer inte att bli något helt vanligt hyreshus, utan de som bor där kommer att ha tillgång till bland annat spaanläggning, vinkällare och en dygnet runt-öppen reception, och den höga standarden kommer naturligtvis att påverka hyrorna. Även om hyresnivån inte är satt än, så diskuteras en kostnad på mellan 13 000 och 15 0000 kronor i månaden för en trea.

–När hyressättningen är klar i slutet av oktober, början av november kommer vi att göra ett utskick till alla som anmält intresse, och sedan tar vi tag i kundmöten, säger Pia Sandin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista