Explosionen på restaurang Gökboet på Lilla torg i Malmö lämnade efter sig stora sprickor vid entrédörren. Foto: Tobias Wallin/SR
Malmö

Motorcykel kopplas till sprängning

Polisen: ”Ingen hotbild mot någon restaurang på Lilla torg”
1:23 min

En svartklädd person på motorcykel misstänks ligga bakom nattens sprängdåd mot restaurang Gökboet på Lilla Torg. Samme man som skadades i explosionen visade sig ha viktig information.

– Det är han som ringer om en motorcykel på Västergatan som kommer med släckt belysning och svartklädd förare. Han tycker det är konstigt och går ut, det luktar svavelrök och det smäller, säger Göran Billberg, Malmöpolisens informatör.

Vittnet, som befann sig 40-50 meter ifrån explosionen, fick själv lättare splitterskador i benet och skador på trumhinnorna. Det rör sig således om en kraftig explosion. Om laddningen detonerat en timme tidigare, då torget fortfarande var fullt av folk, hade skadorna blivit förödande.

Polisen kommer nu att höra restaurangägaren, och man kommer även att knacka dörr hos de boende i området. Än så länge finns det inget som tyder på att det funnits en hotbild mot restaurangen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".