Polisens förundersökningsledare J B Cederholm. Foto: Karl-Johan Löfgren/SR
Malmö

Ännu ingen gripen för Sibbarpsmordet

1:32 min

Ännu finns ingen gripen för mordet vid Sibbarps kallbadhus igår. Under gårdagen plockade polisen in tre personer till förhör. Dessa har nu släppts och är nu avskrivna från utredningen. Men efter uppgifter från vittnen söker polisen nu efter den svartklädda man som setts på platsen både före och efter mordet.

– Vi är intresserade av en person som vi är övertygade om är gärningsmannen. Det är en ung man, svartklädd och runt 185 cm lång, sa förundersökningsledaren JB Cederholm vid morgonens presskonferens.

Det 36-åriga mordoffret hade just avslutat sitt sedvanliga bad på Kallbadhuset och var på väg mot sin bil när den svartklädda mannen hann ikapp honom. Med ett flertal skott, troligtvis från en revolver, sköts 36-åringen sedan ner bakifrån på nära håll.

På beskrivningen låter som ett riktigt gangstermord, och så lyder också polisens slutsats.

– Jag vill inte påstå att han tillhör något gäng men han är bekant med personer i de här olika konstellationerna, säger JB Cederholm.

Under eftermiddagen igår tog polisen in tre personer till förhör eftersom de matchade beskrivningen på gärningsmannen. Alla tre släpptes dock under kvällen och är inte misstänkta för brottet.

Polisens arbete går nu vidare med förhör av vittnen och bekanta till offret. JB Cederholm lyfter dock vissa farhågor i utredningen.

– Den här typen av händelser är svårare för oss att komma fram i, delvis för att många i kretsen kring offret inte vill prata med oss. 

Sibbarpsmordet

Polisen larmas om skottlossning klockan 12.14.

Offret hittas mellan två bilar och var död när polisen kom fram.

Polisen kan med hjälp av sökhundar och vittnen följa skyttens flyktväg upp på en gång- och cykelbana och vidare in i ett villaområde. Där slutar spåren.

Efter mordet kommenderas polispatruller till Öresundsbron utifall att mördaren skulle försöka fly landet.

Tre personer tas in till förhör under kvällen men släpps och avförs från utredningen.

Källa: Polisen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista